BST la Trofeul Mustad 2009

17 04 2010

Vineri 16 Aprilie 2010, a avut loc festivitatea de premiere a Trofeului Mustad editia 2009, competitie cunoscuta mai mult sub denumirea premiului cel mai rafnit de catre concurenti: Carligul de Aur. Concursul a fost introdus in anul 1967 si are loc in 32 de tari. De atunci si pana astazi a avut o dezvoltare incredibila. Dorinta pentru care Mustad (Norvegia) a lansat aceasta competitie a fost constientizarea problemelor globale in ceea ce priveste natura si faptul ca un carlig de pescuit este o piesa importanta din trusa fiecarui pescar. In Romania, concursul Carligul de aur are o vechime de 6 ani si s-a desfasurat in stransa colaborare cu revista Aventuri la Pescuit. Si cum 2010 e un an plin de schimbari in lumea pescuitului din tara noastra, Carligul de aur si-a mutat si el domiciliul din cadrul revistei AVP in paginile revistei Super Pescar, dar este sustinut in continuare de aceleasi persoane care l-au introdus si organizat inca de la inceput, firma Mustad pastrand inca fierbinti relatile cu dl. Malin Musatescu si echipa sa de SuperPescari.

De-a lungul anului 2009 castigatorii celor mai valoroase capturi pentru fiecare specie in parte au fost premiati lunar, cu carlige si echipament Mustad in valoare aproximativa de 120 lei. Au putut participa la concurs doar capturile prinse cu carlige si ancore Mustad, in sistem catch and release. Se anunta a fi o premiere mai speciala deoarece premile urmau a fi inmanate castigatorilor de catre dl. Thomas Berg de Jose, Market Manager la O.Mustad & Son A.S venit tocmai din Norvegia pt a participa la acest eveniment. In cele din urma acesta nu a mai reusit sa participe din cauza unor probleme iscate la una din reprezentantele din europa.

Motivul pentru care va povestesc toate astea probabil l-ati ghicit deja din titlul articolului. Si BST a avut un reprezentant in aceasta comeptitie. E vb de prietenul nostru Dan Bobei, care nu este strain de Trofeul Mustad. Acesta a avut numeroase participari in cadrul competitiei trecandu-si in palmares carligul de argint, adica locul 2, in 2007 si o mentiune in 2008. In 2009 Dan iar a facut ce-a facut si a mai pacalit o mentiune despre care mi-a marturisit ca nu se astepta sa o castige deoarece a trimis relativ putine poze si asta din cauza lipsei de timp pentru a iesii la pescuit. Se pare ca putinul timp care l-a acordat pescuitului in 2009, a fost insa foarte concentrat si foarte bine calculat 🙂 Altfel nu-mi explic  cum a reusit.

Un alt motiv pt care aceasta premiere a fost una notabila, este performanta lui Valentin Oprisanescu alias Vijelie care a reusit sa castige al treilea Carlig de aur consecutiv dovedind inca o data ca e un pescar complet. Din pacate pt el, organizatorii au decis ca odata cu performanta lui, sa mai noteze inca un articol in regulamentul de participare si anume : participantul care castiga de trei ori carligul de aur, nu mai are drept de participare in urmatoarele editii ale concursului. Ouch ! Nasol moment, da macar a fost precum un cadou naspa pe care il primesti de ziua ta, dar ambalat super fain. In sensul ca aceiasi organizatori i-au oferit si un alt trofeu pe langa Carligul de Aur, trofeul Castigaor a trei editii a concursului Trofeul Mustad. Nu stiu cat a fost de placut pt Vijelie sa primeasca acest trofeu, dar un lucru e cert, il merita.

Aveti mai jos lista castigatorilor editiei 2009 a Trofeului Mustad:

CÂRLIGUL DE AUR Valentin Oprișănescu, București
CÂRLIGUL DE ARGINT Ioan Todor, Lugoj
CÂRLIGUL DE BRONZ Marian Ionescu, București
MENȚIUNE – Ion Popescu, Tulcea
MENȚIUNE – Dan Bobei, Brașov
MENȚIUNE – Vasile Nacu, Piatra Neamț

Felicitari tutror participantilor, castigatorilor si organizatorilor. Felicitari Vijelie pt performanta. Dar cel mai si cel mai mult,  FELICITARI DANEEEE !!!! :D:D:D Evident …

Fir intins in 2010 si asteptam sa adaugi peretelui si Carligul de Aur !

Multumim Arrow International, Mustad, CPS Drill, Edi, Masivu si nu in ultimul rand lui Laceti ca n-a ramas fara benizina in drumul spre casa 🙂

Rares, BST.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: