“O copca, un vin fiert, eu si un rapitor” editia a IV-a

28 02 2011

Ajunsa deja traditie in randul pescarilor brasoveni, competitia “O copca, un vin fiert, eu si un rapitor” organizata de complexul Doripesco, a adunat pe gheata nu mai putin de 44 de pescari pasionati, care mai de care mai pregatiti si mai specialisti in ale copcii. Sau aratat interesati de competitie atat pescari consacrati sau campioni entitre, precum si doamne, domnisoare si chiar copii, lucru care este de foarte mare importanta. Putem deduce de aici ca pescuitul sportiv a devenit un sport iubit de toate categorile de oameni si este vazut ca un mijloc de relaxare si nu un mod de a procura hrana. Lumea intelege necesitatea C&R din ce in ce mai mult, iar pestele este tot mai respectat.

Astfel in data de 6 februarie, ora 8 fix (si cinci)  am fost intampinati de doamna Ruxandra cu o cafea si o tuica fiarta asa ca-n ardeal si a inceput sedinta tehnica, in care sportivii au fost informati asupra regulamentului de desfasurare al concursului si a programului. Cum totul a decurs normal, la ora 8:30 s-a dat startul la pescuit, iar pescarii au inceput sa faca ce stiu ei mai bine. Toata gheata zumzaia, multi dintre participanti fiind la prima editie ne-au recunoscut ca au emotii si nu stiu la ce sa se astepte, oricum toata lume pregatitia cu tot ce era nevoie pentru capturarea rapitorilor. Am vazut stiluri de pescuit si clasice si inovative, majoritatea pescarilor pescuiau cu pestisor viu, in timp ce restul s-au bazat pe tactica de a explora cat mai multe copci cu dandineta.

Nu a durat mult pana la prima captura, o stiuca de 200g prinsa la pestisor viu de unu dintre concurentii mai tineri de pe gheata, Logican Florin reusind sa isi asigure locul 3 in concurs cu captura sa.

Apoi a venit randul domnului Tinca Alexandru sa puncteze tot cu o stiuca, de data asta una ce a cantarit 1,630kg, captura ce s-a dovedit a fi si cea mai mare din tot concursul asigurandu-i astfel locul 1 domnului Sandu care s-a aratat foarte emotionat la festivitatea de premiere.

Odata cu vinul fiert oferit de organizatori, a venit si a treia captura notabila a concursului, cea a lui Iacob Bogdan care a reusit sa ocupe locul 2 pe podium prin capturarea unei stiuci de 950g pescuind intr-o apa foarte mica cu un pestisor viu.

Ora 13 a venit foarte repede peste noi si am fost rugati sa ne oprim din pescuit si sa poftim la masa si la festivitatea de premiere, unde fiecare participant a avut cate o diploma de participare, iar castigatorii cate o cupa si un premiu oferit de firma Criscros. Dupa decernarea premilor, toata lumea a fost servita cu un gulas de peste reteta proprie a organizatorilor si evident un vin fiert care pica numai bine pe asa o vreme buna.

A fost un concurs reusit, lumea s-a simtit bine, s-au prins si pesti, nu a fost chiar frig, iar organizarea a fost ca de obicei la inaltime. Asteptam cu interes editia a V-a sa vedem ce surprize ne mai pregatesc cei de la Doripesco, dar pana atunci asteptam cu si mai mare interes sa treaca iarna asta grea care,in zona brasovului, pare sa nu se mai termine.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: