Confruntarea salailor – Valea Argovei 2010 CNS Open

27 09 2010

Am ajuns si la asta, ultima etapa din campionat… a trecut repede anu competitional, poate prea repede. Un lucru era cert, vroiam sa facem o figura buna si sa incheiem anul bine. Miza aveam din belsug si eu si Cata trageam catre promovarea in master, iar restul baietilor aveau vise cu premile din cadrul acestei etape… un steez deala ii bun la casa omului 🙂 Cu 5 saptamani inainte de data concuruslui am fost la antrenament. Era pt prima oara cand am vazut valea. am stat 2 zile la antrenament, 2 zile in care ne-am distrat maxim.( MAXIM AM ZIS !! ) am stat pe fiecare sector cate o zi, in ambele am prins, nu bine , Foarte Bine ! Personal am prins intre 80 si 90 de bucati pe sectorul 1, cei mai multi pe platou si cam 50 pe sectorul 2. Adunati la un loc, pestii de la toti care am fost, cred ca am facut vreo cateva sute faine de salau:D majoritatea in juru lu 40cm, dar au mai fost si ceva exceptii…

A urmat apoi inca un antrenament, de data asta in numar mai restrans, eu si Cata am fost singurii disponibili pt iesirea asta. chiar in weekendul dinaintea concursului am zis sa mai iesim o zi sa vedem care-i pulsu. tot auzisem ca nu se prinde mai nimic si am zis sa vedem sa mergem sa vedem cu ochii nostrii. am fost. mai bine stateam acasa… zvonurile auzite s-au adeverit, am prins 2 salai punctabili toata ziua eu, iar cata unul sub masura. toate astea pe un vant de neinchipuit, abea stateam in ancora, iar apa intra in barca aproape la fiecare val.

A venit ziua plecarii catre concurs, tot in numar de 6. aceiasi ca de fiecare data. Am ajuns acolo printre primii, asa ca am decis sa dam o mana de ajutor baietilor de la Drill sa aranjeze efectele prin zona de campare, apoi a urmat rutina cu barcile si corturile si bineinteles un gratar stropit cu bere in asteptarea sedintei tehnice.A urmat apoi sedinta tehnica, unde toata lumea a aflat ce era de aflat sau ce nu aflase inca, si apoi iar bere 🙂 da nu multa, asa cat sa simtim ca suntem la un concurs. Am facut si o mica sesiune de strategie, astfel incat sa ne impartim pe toate zonele clasice productive ale lacului. Grupele ne-au impartit un pic inegal. Cata, Cristi, Nea Mitica si moi in prima grupa care urma sa intre in prima zi pe sectorul 1 si Adi cu Sergiu in grupa B evident pe sectorul 2.

A inceput prima mansa, eu ca de fiecare data pornesc ultimul de la punctul de start, si cand sa ajung pe zona vizata, mai exact pe platoul de la plopi, observ ca majoritatea concurentilor se plaseaza pe partea dreapta a platoului, chestie care m-a surprins placut deoarece stim din antrenamente ca zona dinspre larg a platoului era un pic mai productiva. m-am asezat langa Cristi care deja incepuse sa pescuiasca si langa Ovidiu (peapa.ro) care pana m-am ancorat a si scos un punctabil. La scurt timp scoate si Cristi unu de langa mine. Am shimbat ceva giugele si rezulatele au inceput sa se vada prin nr de atacuri, aveam tzac aproape la fiecare lanseu. prind o serie buna de vreo 12 bucati din care retin 9 pe sir. intre timp ii chem si pe Cata si pe Nea Mitica sa vina pe prajitura. Plec apoi la masurat. Momentul adevarului, de 3 eram sigur sigur ca au peste 40, restu … sceptic. Punctez pana la urma cu 5 bucati restul de 4 toti 39 :(( Ghinion. Plec inapoi pe platou un pic dezamagit, dar timp mai era berechet. era abea ora 11 poate nici atat.ajung langa Cristi si aflu ca si el e sigur tot de 5 buc. BUUUN!

Cata din pacate nu luase deacat unu si nici de ala nu era sigur. Ma pun pe un alt loc, am 2 tzacuri da nimic concludent. Observ ca la mai toata lumea se cam taiase, atacurile erau din ce in ce mai rare. Ma mut si mai spre larg si schimb iar o serie de giugele pana dau de cea care aveam nevoie. Si a inceput iar balul, de data asta s-a dezlantulit jihadu frate… timp de vreo ora luam din toate pozitile. Am pus pe sir 11 bucati de care eram aproape sigur. Mai aveam o ora pana la final asa ca dau fuga la masurat in momentul in care am realizat ca nu mai vrea la apropape nimic si tot ce intra, intra rar si mic de tot. Bucuria mi s-a sters repede de pe fata cand a inceput arbitrul sa imi masoare, 39; 39,5; 39,8; 39,9; 39,8 iar!!! AAAAAA !!!!

mi se rupea inima cand vedeam ca ii arunca inapoi in apa si zicea ” N-are..” pana la urma punctez tot cu 5 la a doua masuratoare inatermediara si aveam 10 buc in total ceea ce nu era rau, pe langa mine nu prinsese nimeni 10 puncabili din ce stiam eu, mai avea si o ora la dispozitie deci eram in carti. Plec iarasi pe platou, atacurile nu prea mai veneau. mai prind vreo 3 in juru lu 30cm, dar printre ei s-a nimerit si unu pe la 43 asa. cu 5 min inainte de finalu mansei eram aproape sigur ca o si castig, si suna telefonul. a fost ce-a mai urata veste care am primit-o intr-un concurs. Era Nea Mitica, care deja plecase spre mal. “ma sefule, cati ai ?” zice nea mitica. 11 ! pai vezi ca sunt niste baieti aici la punctu de masurare de la drum care au 15, 18, 12. vezi cum faci sa mai prinzi. Pai cum nea mitica? unde i-au prins? Pe drum!”         Am ramas perplex, mai ales ca stiam ca drumu e inchis la pescuit. Se aude fluierul de final si decid sa masor ultimul salau la punctul de masurare de la drum. odata ajuns acolo constat cu stupoare ca sunt concurenti care au prins mai bine ca mine, pescuind pe drum. Nervi ! pffooai si ce nervi! Masor, plec la campare si incep sa schimb opinii cu restul concurentilor. Mai toti ziceau ca nu e corect si ca nu e frumos si etic si moral, dar pana la urma m-am decis sa iau masuri si sa depun contestatie, m-am bucurat cand am aflat ca nu sunt singuru. pe langa mine si Renel s-a decis sa faca contestatie. Le-am facut, le-am predat oficialitatilor, s-a intrunit CTDA. S-a discutat si apoi s-a votat. am pierdut decizia de anulare a rezultatelor celor care au pescuit pe drum cu 4-2. Practic eu nu aveam nimic cu oamenii si nici nu puteam sa ii acuz ca au comis o ilegalitate, ei au vazut balizele si au pescuit pe langa ele. balizajul a fost problema, in sensul ca nu s-a balizat drumul, s-a balizat o zona asa in apropiera lui. pacat! a fost singurul neajuns in concursul asta care in afara de faza asta, a fost la inaltime. drumul fiind cunoscut ca o zona extrem de productiva si de protocol, cred ca trebuia data ceva mai multa atentie acestui aspect. Intr-un final apar si rezultatele dupa prima mansa care ziceau asa:

Grupa A

Rares  locul 6 cu 11 salai

Cristi  locul 9 cu 7 salai

Cata locul 22-23 cu 2 salai

Nea Mitica locul 29 cu 1 salau

Grupa B

Sergiu locul 6 cu 8 salai

Adi locul 12 cu 6 salai

Per total nu stateam rau. dar urma o a doua mansa care ne rezerva muulte surprize. Incet incet soarele a apus peste campare, berile au fasait pana tarziu in noapte, iar strategia de club nu prea ne-a mai dat batai de cap. am aflat unde s-a prins mai bine in fiecare sector, cum, cu ce… doar ca vantul se pornise destul de tare si asta era cam singura noastra grija.

Dimineata la 5 jumate suna ceasu, n-am stat prea mult la cafea si am dat fuga sa pregatim barcile. Startul de mansa a venit rapid, dar vantul nu se mai oprise si batea din ce in ce mai tare.  Toata lumea din grupa mea a dat goana catre platou, toti stiau ca acolo s-a prins cel mai bine in prima zi. Eu evident ca iar am ajuns ultimul, am prins loc, am pescuit cam 10 min timp in care n-a avut nimeni nici un atac, asa ca am decis sa plec repede deacolo caci vorba aia , socoteala deacasa nu-i ca aia din targ. pestele nu mai era acolo. asa ca am decis sa merg unde sigur nu o sa mearga nimeni, pe malul din fata camparii. La prima ancorare dupa cateva lansari spre mal, am avut atacul puternic de care aveam nevoie, era puncabil. Apoi pauza, am periat pragul ala in toate felurile si cu tot felu de gume, nimic. mai trece o ora buna pana sa am urmatorul atac, dar atat a ramas un atac nefinalizat, mi-a zburat guma de pe jig si nimic mai mult. Am decis sa il chem si pe Cristi in zona poate reusim sa mai prindem ceva. Asa a fost. Chinuit am reusit sa mai prind unu, din pacate nepunctabil, Cristi in schimb se plasase foarte bine si avea atacuri destul de des, unele finalizate altele nu. Am stat acolo amandoi si am dat in toate felurile, dar n-am mai prins nimic punctabil. Am decis sa ma mut pe praguri mai mari, am dat si in 7m de apa si nimic, nici un atac. In ultima ora de concurs am mai avut un nepunctabil pe apa mica si cam atat. si eu si Cristi am ramas cu cate unu. Vremea mohorata si vantul puternic, a facut ca pestii sa nu mai raspunda ca in prima zi, iar cei care totusi atacau softurile mici, dadeau foarte marait. Nici in celalat sector lucrurile nu au stat mai bine, s-a prins dar nu ca in prima zi. Mansa a trecut repede si fara incidente. Am tras la mal, am strans barcile si am plecat la premiere. In mansa a -2 a lucrurile au stat cam asa:

Grupa A

Rares locul 10 cu 1 salau

Cristi locul 13-15 cu 1 salau

Cata si Nea Mitica   gherla, ca si muuulti altii mai exact 16 din 31 de concurenti au dat gherla in grupa noastra.

Grupa B

din nou gherla 😐 nici Sergiu nici Adi nu au reusit sa prinda un salau puncabil, mici cat cuprinde dar nici unul peste 40.   17 concureti din 30 au cochetat cu gherla in sectorul 1 a doua zi.

Morala:  nici o zi nu seamana cu alta !

Clasamentul general pt etapa de la vale nu s-a afisat dupa aflarea rezultatelor din a 2-a mansa. Era prea sec, mai ales ca era ultima etapa din capionat si urmau sa se afle cei 20 de concurenti care au reusit promovarea in master, precum si campionul de la Open. Podiumul de la etapa a aratat cam asa:

Locul 1 Dan Banu CLUBUL SPORTIV AQUAMANIA

Locul 2 Radu Cristian CLUBUL SPORTIV SPINNING SQUAD CRAIOVA

Locul 3 Ion Predescu CLUBUL SPORTIV AL PESCARILOR DE RAPITORI

Locul 4 Bogdan Doncea CLUBUL DE PESCUIT SPORTIV DRILL

Locul 5 Vasile Popescu ESOX SPINNING CLUB

CMMC Mircea Pintea – 68 cm

La noi in ograda lucrurile au stat astfel:

Rares locul 11

Cristi locul 17

Sergiu locul 23

Adi locul 33

Cata locul 50-51

Nea Mitica locul 59

A fost un concurs frumos, care a avut detoate. Organizatorii au fost la inaltime, mai ales prin faprul ca au adunat foarte multi oameni de mass media, care au venit sa filmeze, pozeze si etc tot concursul, ceea ce demonstreaza ca SE POATE ! multe televiziuni inseamna mai multa reclama. Felicitari organizatorilor, participantilor si multumiri sponsorilor si multumim arbitrilor ca ne-au suportat 4 etape pe noi, astia de la open si inca 5 pe masteranzi.  A fost un an greu, primul an competitional BST, urmeaza multi altii speram noi… Ne-am dat seama ca avem lipsuri, ca nu pescuim atat de bine pe cat credeam si ca avem foarte multe de invatat, dar cu siguranta vrem sa facem mult mai multe in anul care urmeaza. Ne revizuim echipamentele si  strategiile, ne antrenam mai mult, pescuim mai mult si cu siguranta la anul vom face o figura mai frumoasa. Din pacate eu ma voi despartii de baietii mei la anul, dar nu va faceti griji, totul e pentru o cauza buna. Ma duc sa reprezint BST, cu brio sper eu, in campionatul de la master in care sper sa raman si peste un an si in care sper sa ma acompanieze si restul baietilor. O sa incerc sa merg cu ei la toate etapele si sa ii ajut cum pot eu mai bine astfel incat la anul sa reintregim echipa in master de data asta 😀 Vreau sa le multumesc baietilor mei care nu s-au dat batuti nici o clipa si au venit la fiecare etapa , incercand sa se autodepasasca de fiecare data. Ne-am inteles excelent pe tot parcursul anului si eu zic ca temelia a fost pusa pentru un parcurs competitional mai mult decat bun.

Aici aveti linkul cu clasamentul Campionatului National Open.

Va multumim ca v-ati interesat de soarta noastra pe parcursul CNS 2010 si va promitem ca o sa incercam sa venim cu cat mai multe posturi noi acum cand campionaltul a luat sfarsit. In saptamana asta apare si articolul dedicat cupei ligii 2010, asa ca reveniti curand.

Deocamdata astept pozele… si pana vin, merg un pic pe balta ca a inceput sa mance stiuca :)))


Actions

Information

11 responses

27 09 2010
Blajinu'

Frumos povestit! Frumoasa etapa!

27 09 2010
liviu

Bravo Rares si felicitari pentru promovare in Master!

27 09 2010
ovidiu

Frumos baieti! chiar foarte frumos…
Iar tu Rares… erai pus pe fapte mari! Felicitari pentru rezultat si calificare 😉

(aveti cateva poze la mine, sa vi le trimit)

27 09 2010
Kriss

Merci Ovidiu. Trimite-le pe mail-ul lu Rila sau al meu.

27 09 2010
Lucian

Felicitari! 🙂

28 09 2010
Leba

Felicitari Rares pentru cum te-ai luptat!

5 10 2010
elias

Felicitari baietzi,un an viitor mai bun si cu multe capturi.

5 10 2010
raresboeriu

merci mult Ilie 🙂 las ca ne vedem noi pe olt la o poveste cat de curand

7 10 2010
Petru Burian

Felicitari pt. rezultate si „vorbirea” impartasita si noua.
Pornind de la afirmatia „… 11 bucati de care eram aproape sigur…” imi permit un sfat: nu va-ti gandit sa lipiti pe bordul barcii un „fragment” dintr-un metru de croitorie ??? Chiar daca nu este un etalon, va da sigur o estimare mai precisa decat cea ochiometrica.
Fire intinse si capturi marete !!!
Petru

7 10 2010
Kriss

Avem lipit un metru de hartie , dar Rares nu il mai avea.

7 10 2010
raresboeriu

multumim Petru pt aprecieri 🙂 sa stii ca exista ceva diferente intre rolele astea de croitorie, rulete si etc… cel mai sfant in concurs e cel al arbitrului. daca al tau zice ca are 39,9 nu prea iti vine sa ii dai drumu inapoi fara sa consulti si arbitru :)) crede-ma !

Leave a comment